Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 20 octombrie 2011

O piesă curioasă

Umblând pe net, dau la licitaţia programată pentru 27 octombrie a casei HR Harmer de o piesă care cred că s-ar putea să aibă probleme (click pentru mărire):


Piea este prezentată drept probă a mărcii de 50 bani Paris. Ilustraţia are o calitate execrabilă şi nu se poate vedea absolut niciun semn caracteristic. Din câte ştiu, asemenea probe nu există, acesta fiind motivul pentru care personal nu cred în originalitatea piesei. Am avut deja şi o discuţie telefonică cu unul dintre specialiştii noştri la această emisiune, care mi-a spus că şi el are îndoieli.
Problema interesantă este că au început să se înmulţească pe piaţă numărul pieselor false, oferite drept eseuri sau probe, la emisiunile Paris-Bucureşti.
Tot ce pot să vă sfătuiesc este să consultaţi un specialist dacă vedeţi aşa ceva într-o licitaţie, deoarece ştiu cel puţin două persoane care s-au păcălit deja cu falsuri.

2 comentarii:

  1. Inseamna ca se gasesc destui care pot fi inselati daca sunt asa multe falsuri. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi: Din păcate sunt destui care nu se pricep şi se aruncă cu capul înainte, în speranţa unei... "lovituri"... :)

    RăspundețiȘtergere