Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 14 octombrie 2011

Sandafayre, 6 septembrie

Casa britanică de licitaţii are vânzări destul de dese (cel puţin două pe săptămână), organizate online. De cele mai multe ori, marfa este cam aceeaşi şi ceva mai rar apar piese noi.
La licitaţia cu termen limită 6 septembrie am remarcat însă câteva piese, pe care vi le prezint. Nu voi vorbi despre preţuri, deoarece în general ele sunt cam umflate. Cam rar se pot găsi la această casă piese la preţuri mai "omeneşti". De fapt, ele reflectă piaţa britanică, mult mai scumpă decât cea din Europa continentală.

Probă de culoare a mărcii de 1½ bani Bucureşti II, în cărămiziu.

Probă de culoare a mărcii de 50 bani Bucureşti II, într-o culoare apropiată de cea adoptată. La această piesă este interesantă ancrasarea cernelii pe clişee, vizibilă mai bine în partea inferioară (dar ar putea fi, la fel de bine, vorba şi de exemplare provenite din marginea inferioară de coală - "Randdruck", numai că asta ar însemna că au existat coli de probe şi în această culoare, nu numai în negru; aceasta nu poate fi o ipoteză credibilă numai pe baza acestei perechi).

Iată o serie scurtă de Vulturi, fiecare marcă purtând un supratipar manual "SPECIMEN". Istoria exactă a acestui "supratipar" nu se cunoaşte. Nu există indicii că el ar fi fost folosit de oficialii Poştei din acea perioadă.

A mai fost prezentat un lot de "specimene", de această dată incluzând şi o marcă "Perle" de 25 bani, precum şi două mărci "Taxa de plată" (una din prima emisiune, cea de 30 bani; cea de 10 bani - din a doua emisiune).

2 comentarii:

  1. Inseamna ca englezilor le place sa vanda mai scump. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi: La ei cam totul este ceva mai scump decât pe continent. În plus, cei de la casa de licitaţie se adresează unui segment "mediu" de clienţi care dispun de mai mulţi bani faţă de "media" de la noi.

    RăspundețiȘtergere