Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 6 octombrie 2011

Sudanul de Sud - al 192-lea membru al Uniunii Poştale Universale

Începând cu data de 4 octombrie a.c., Sudanul de Sud a devenit oficial cel de-al 192.lea membru cu drepturi depline al Uniunii Poştale Universale.

Cel mai nou stat independent din lume a devenit membru al UPU ca urmare a recunoaşterii de către acesta a statutului şi actelor Uniunii. Anterior, în luna iulie a acestui an, Sudanul de Sud a devenit membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 65/308.

În baza Referendului privind autodeterminarea Sudanul de Sud, desfăşurat în data de 9 iulie a.c., acesta şi-a cîştigat independenţa faţă de Republica Sudan, din care a făcut parte până la această dată.

Sudanul de Sud are 8,26 milioane de locuitori, fiind o federaţie constituită din zece state, fiecare având ca subdiviziuni administrativ-teritoriale câte 86 de comitate. El reprezintă circa o treime din suprafaţa iniţială a Republicii Sudan.

Sudanul de Sud are în prezent administraţie poştală emitentă a mărcilor poştale aparţinând noului stat.

8 comentarii:

  1. Vera: Le-ai dat un... "bun găsit!"... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Max!
    Interesant articolul tău!
    Îți doresc un sfârșit de
    săptămână căt mai plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena: Mulţumesc frumos.
    La fel îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si secesiunile astea nu sunt deloc bune pentru statele cu pricina. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristi: A fost totuşi bine, pentru că în cazul de faţă a fost evitat un conflict ce putea duce la pierderi de vieţi nevinovate şi care putea dura.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari Sudanului de Sud! Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  7. Geanina: Pentru ei, abia acum începe munca pentru a-şi clădi o ţară... Au făcut un pas mare, dar totuşi foarte mic dacă se ţine cont de câte mai au de făcut.

    RăspundețiȘtergere