Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 13 octombrie 2011

Cine nu are "jucărele" îşi cumpără!

Am văzut ieri pe eBay două ilustrate (cel puţin una dintre ele, o litografie destul de frumoasă), executate cel mai probabil în Germania, dar "localizate" pentru România. De altfel, una dintre ele are imprimată şi adresa distribuitorului local.
Dar ce m-a amuzat în mod deosebit a fost faptul că cel puţin una dintre ele a fost considerată de vreun specialist drept o găselniţă nemaipomenită. Să le vedem.

Această "piesă" (click pe imagini pentru mărire) este un întreg cu "marcă fixă", dacă nu ştiaţi! Pe verso se vede o "marcă fixă" cu legenda "ELVEŢIA BUCAREST", care mai are şi un "nominal" de 10 Rappen (ştiaţi că francii elveţieni au avut putere de circulaţie în 1899 în România? Nici eu!). Dar ce m-a distrat şi mai mult este "ştampila" Bucarest, făcută exact după tipicul ştampilelor elveţiene contemporane.
Piesa a fost vândută cu 104 dolari, după 7 biduri! Poate, ca litografie, să merite banii aceştia (nu mă pricep prea bine la cartofilie), dar ca "circulaţie", în niciun caz!

A doua piesă are aceeaşi "marcă fixă" cu aceeaşi ştampilă "elveţiană". Numai că nefiind cu tematica apropiată de Orient (prima piesă apare şi la căutarea "China"), a avut numai un singur bid, fiind vândută cu numai 13 dolari.

Iată că, deşi am ceva vechime în pasiunea aceasta, tot mai învăţ...

2 comentarii: