Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 17 octombrie 2011

Poşta bulgară

Am văzut două piese interesante, care ar merita menţionate.

Prima este un bloc de patru mărci din valoarea de 25 stotinki, care are supratiparul roţi în loc de albastru. După câte ştiu, această varietate nu a fost oficial emisă, fiind considerată eseu. Blocul a fost însoţit de un certificat eliberat de Kraivanoff, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi bulgari. Astfel de piese sunt întâlnite destul de rar, iar preţul obţinut mi se pare poate chiar puţin sub valoarea reală: 101 dolari, după 2 biduri.

A doua piesă este o circulaţie care poartă, de asemenea, ştampila aceluiaşi expert bulgar.

Calitatea scanului spatelui plicului lasă de dorit, dar se poate vedea amprenta celor două ştampile. În opinia mea, nu cred că această piesă este o circulaţie sută la sută reală, având oarecum o aromă filatelică, precum multe alte piese asemănătoare. Nu cred că pentru distanţa Bucureşti - Sofia tariful era de 4 stotinki (de altfel, în literatura română nici nu a prea apărut mare lucru pe acest subiect, dar mai am încă o sursă neverificată încă, aşa că s-ar putea să mă înşel). Apoi, nu pricep care este motivul "dublei" cenzuri bulgare, şi pe faţa, şi pe spatele plicului. Din câte ştiu, piesa nu a fost vândută.
Dacă aveţi vreo opinie în legătură cu această piesă, o aştept cu cel mai mare interes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu