Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 8 iunie 2011

Sub oameni numiţi politic, Poşta a acumulat pierderi de 72 milioane euro

Am mai spus-o şi eu, au spus-o şi alţii mai deştepţi ca mine: ca să practici o meserie, trebuie să o şi cunoşti. Dacă nu, rămâi de căruţă. Adică pierzi. Există proverbul "pierzi, câştigi - negustor te numeşti", dar în cazul de faţă situaţia albastră este pe bani publici, nu pe banii aduşi de-acasă de directoraşii cu proptele la mai marii zilei. Şi conform altui proverb, acum se va face curăţenie, cel mai probabil, de la coadă - nu de la cap. Adică vor avea de suferit salariaţii care aleargă toată ziua, sau cei de prin oficii care-ajung cu capul mare-acasă după programul infernal. Iar acestor oameni nu li s-a cerut părerea când s-au luat "marile" decizii economice.
Într-o ţară civilizată, managerii care produc pierderi sunt traşi la răspundere. Atât managerii publici, cât şi cei de prin companiile private.
Ziarul Financiar vine cu o nouă analiză a rezultatelor "obţinute" de Poştă în ultimii ani. Pe baza datelor de la Ministerul Finanţelro Publice şi a bilanţurilor companiei de stat. Iar graficul inclus este cât se poate de grăitor.
Acum, declaraţiile de intenţie nu mai au nicio valoare. Trebuiesc luate măsuri, şi încă urgent! Altfel, pierderile companiei de stat vor fi suportate tot de contribuabilul român, care iar n-are nicio vină!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu