Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 29 iunie 2011

Preţ record pentru o fotografie veche

La o licitaţie desfăşurată în ultimul weekend în Denver, SUA, o fotografie a legendarului criminal Billy The Kid, singura cunoscută de altfel, a fost vândută pentru un preţ record de 2,3 milioane de dolari.


Conform celor cunoscute, pe personaj această fotografie (făcută în 1879 sau 1880) l-a costat numai 25 de cenţi. Asta da investiţie!
Organizatorii licitaţiei estimaseră iniţial un preţ de circa 250-300 de mii de dolari, dar numai în primul minut după începerea vânzării, preţul ajunsese deja la un milion de dolari. Fotografia a fost achiziţionată de miliardarul William Koch.

Recordul absolut pentru o fotografie vândută la o licitaţie a fost realizat de casa Christie's, care a vândut în 2006 compoziţia realizată de Cindy Sherman, intitulată "#96", cu nu mai puţin de 3,35 milioane de dolari!

Cindy Sherman - #96

2 comentarii:

  1. e cumva facuta pe o placuta de plumb?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că da. Sunt detalii pe wiki, cred. Acolo este şi o imagine la rezoluţie înaltă.
    Şi... btw, ai un blog frumos!

    RăspundețiȘtergere