Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 19 iunie 2011

David Feldman - licitaţie expres online

Este o noutate pentru cunoscuta casă elveţiană de licitaţii. Iar din semnalele pe care le am se pare că mai mulţi negustori vor apela sau au de gând să apeleze la această formă de vânzare. O cauză o constituie volumul de marfă, care se pare că devine din ce în ce mai mare (în ciuda celor afirmate de unii colecţionari, cum că nu s-ar mai găsi piese pe piaţă). O a doua cauză o constituie probabil criza, care a afectat destul de mult şi acest domeniu de activitate. Mulţi colecţionari iau decizia să subţieze bugetul destinat achiziţiilor, iar un fod de marfă destul de substanţial nu îşi mai găseşte clienţi.

În ciuda acestor fapte, eu îmi menţin părerea că randamentul pe care îl poate realiza o investiţie făcută cu cap în piese filatelice este cu mult mai mare decât în cazul altor modalităţi de investire.

Licitaţia casei elveţiene este stabilită pentru 27 iunie. Din păcate, lipsesc piesele de interes pentru colecţionarii români. Dar am selectat două piese pentru a vi le prezenta, pentru că ştiu colecţionari interesaţi de acest domeniu: expediţiile în zonele arctice sau antarctice.

Prima piesă provine din expediţia Jackson-Harmsworth, efectuată între 1894 şi 1897, o piesă clasică adică. Plicul poartă ştampila violetă lineară FRANZ JOSEF LAND, fiind expediată în 1896 în Norvegia, via Londra.. Pe verso se regăsesc ştampilele de sosire. Este o piesă rară, evaluată la 1.200 euro.

A doua piesă a fost expediată în 1902 din Spitzbergen în Germania, fiind francată atât cu o uzuală norvegiană de 10 öre, dar şi cu două mărci ale poştei locale. Piesa este evaluată la numai 100 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu