Unul dintre vânzătorii de pe eBay a oferit, în cursul săptămânii trecute, mai multe plicuri francate cu diverse valori din emisiuni ale perioadei regelui Carol al II-lea. Ilustraţiile prezentate (în ciuda faptului că nu au avut o calitate deosebită), permiteau unui eventual amator să observe ambele feţe ale corespodenţelor, care se vedea că sunt circulate efectiv prin poştă, având şi ştampilele oficiilor de destinaţie.
Le puteţi admira mai jos (iar dacă descărcaţi imaginile, puteţi vedea şi preţurile solicitate pentru fiecare, în numele fişierelor).
Recomandată externă, plicul purtând antetul Casei Regale. Francatură corespunzătoare tarifului extern în vigoare.
Recomandată externă, francată cu 24 lei (februarie 1940).
Recomandată internă, expediată de la Bucureşti la Chişinău.
Recomandată internă, Bucureşti-Oradea. Timbrul de Fondul Aviaţiei nu mai era obligatoriu de aplicat, încă din 1 aprilie 1939, fiind înlocuit cu taxa fiscal-poştală (cu aceeaşi valoare pentru scrisori - 1 leu).
O piesă asemănătoare. Dacă observaţi numerele de ordine de pe etichetele de recomandare (aparţinând aceluiaşi oficiu), veţi observa numere apropiate, lucru ce denotă depunerea simultană a unui "pachet" de corespondenţe. Şi ştampilele obliterante au aceeaşi dată.
Scrisoare expres expediată loco.
Faţa unei scrisori recomandate externe, expediată din Bucureşti în Belgia.
Fără îndoială că aceste piese (chiar dacă, la timpul lor, au fost "fabricate" mai mult ca sigur de către un filatelist) sunt rare, chit că ne place sau nu subiectul. După părerea mea, într-o piaţă normală ele ar fi meritat preţurile solicitate de vânzător. Dar..., tot după părerea mea, vânzătorul a greşit:
- aceste piese nu prea aveau ce căuta pe eBay, portal care nu prea ajută la obţinerea unor preţuri bune pentru piese decente;
- piesele nu trebuiau postate la aceeaşi dată, un potenţial amator fiind descurajat; mai mult, la această "bogăţie", amatorii vor considera întotdeauna că preţul solicitat este prea mare.
cel mai formidabil carol al doilea
RăspundețiȘtergereintr-adevar in timpul lui carol al doilea economia era bine dezvoltata se vede din filatelie din tramvaiele aduse si din marile masini renault pentru transportul in comun
RăspundețiȘtergerecarol al doilea prin partidul carlist a scos romania din saracie si disperare mai ales in 1938
RăspundețiȘtergerecarol al doilea era un curvar si un alcoolist notoriu!!!!
RăspundețiȘtergerePatru comentarii, unul mai la obiect decât celălalt...
RăspundețiȘtergere