Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 22 iunie 2011

Badische Briefmarken GmbH, ieri

Licitaţia germană pune în practică adevăratul concept al acestei competiţii: preţurile nu sunt stabilite de vânzător, care la mai toate loturile specifică doar "Bid". Adică doritorul este invitat să evalueze singur lotul pe care şi-l doreşte şi să facă o ofertă în consecinţă. Astfel de oferte se mai întâlnesc şi pe eBay, unde unele loturi sunt oferite având ca preţ de plecare niveluri standard adoptate de vânzător: 0,01, 0,99 sau 9,99 dolari (precum şi multe alte variante). Şi nu de puţine ori am avut ocazia să văd loturi vândute cu, să zicem, preţuri de adjudecare compuse din trei sau patri digiţi, în ciuda preţului de plecare extrem de modest.


Piesele nu sunt fenomenale, dar un potenţai doritor ar avea din ce să aleagă. Voi puncta doar câteva piese care cred că ar fi meritat atenţia.