Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 9 iunie 2011

Apple - o veste bună? Vom vedea!

Odată cu răspândirea pe piaţă a tabletelor şi înmulţirea numărului de utilizatori (mai ales americani), furnizorii de conţinut digital (edituri, ziare etc.), cât şi autorii particulari au simţit potenţialul uriaş oferit de viitoarea piaţă a publicaţiilor online digitale. De altfel, până şi Amazon a anunţat că vânzările de ediţii digitale le-au depăşit pe cele fizice.
Ei bine, acelaşi lucru l-a observat şi uriaşul din Cupertino, care a şi imaginat un sistem de plată de către autori care ar fi urmat să-i umfle destul de bine buzunarele.
Condiţiile aproape draconice impuse editorilor i-au făcut pe mulţi să renunţe, sau să caute canale alternative. Bineînţeles că şi acest lucru a fost observat de Apple, care a recurs acum (ştirea este caldă-caldă) la modificarea propriului regulament.
Nu o să detaliez, pentru că potenţialii interesaţi din România nu cred că depăşesc o duzină de persoane. Aşa că detaliile le puteţi citi pe MacRumors.

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de informatie.... Cum comenta cineva acolo... Apple e fantastic cand e nr. 2 si groaznic cand e nr. 1

    RăspundețiȘtergere