Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 16 iunie 2011

Ştiri de la Poştă

Problemele financiare cu care se confruntă compania naţională au determinat conducerea acesteia să adopte o hotărâre potrivit căreia, începând cu 1 iunie, fiecare salariat va "beneficia" de câte două zile de concediu fără plată în fiecare lună, până la finalul anului. "Măsura va reduce cheltuielile companiei cu 7 milioane lei pe lună", a precizat directorul general Daniel Neagoe, citat de Financiarul.

În ultima şedinţă de Guvern, premierul Boc a criticat miniştrii care încă mai tolerează salarii foarte mari la companiile naşionale şi regiile pe care le au în subordine, susţin surse guvernamentale nenominalizate, citate de HotNews. Premierul "s-a referit în principal la ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, care nu a reuşit să impună o politică raţională de salarizare şi a acceptat să fie semnat un nou contract colectiv de muncă cu salarii uriaşe pentru directori şi directoraşi, nejustificate de performanţele economice ale companiilor". În replică, Vreme a afirmat pentru portalul de ştiri citat că nu s-a semnat un nou contract de muncă la Poştă, ci se moşteneşte un contract semnat încă din 2003, pe o perioadă de 15 ani. Ministrul a mai precizat că a iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea strategiei de restructurare a companiei, în urma căreia vor mai dispărea alte 160 de posturi de conducere.

Potrivit unui proiect de act normativ pus în dezbatere de către Ministerul Comunicaţiilor, Poşta ar putea înfiinţa două societăţi noi: o bancă şi un broker de asigurare, titrează Mediafax. Poşta ar urma să deţină integral acţiunile la cele două societăţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu