Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 9 iunie 2011

Scrisoare porto externă pre-UPU

La o licitaţie franceză deabia încheiată am văzut o piesă românească interesantă, dar la un preţ care mi-a ridicat semne de întrebare: de ce aşa de mare? (click pe imagine pentru mărire)


Preţul de plecare al piesei a fost stabilit la 400 euro. Mi s-a părut mult atât pentru ştampila de plecare (Brăila Gară 27 decembrie 1875), cât şi pentru ştampila "T" în cerc aplicată la acelaşi oficiu, conform procedurii, pentru nefrancarea trimiterii (probabil pusă direct la cutia poştală din gară). Recitind mai cu atenţie descrierea, am priceput şi acum pot spune că am mai învăţat ceva.
Intrarea pe teritoriul francez (via Austria) s-a petrecut pe 31 decembrie 1875. Scrisoarea a fost taxată cu 8 centime (taxa tampon, cum îi spun ei), iar acest tarif a fost utilizat exact în ultima lui zi de valabilitate, deoarece începând cu 1 ianuarie urma să intre în vigoare tariful UPU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu