Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 11 iunie 2011

Eroarea de culoare de la Spic de grâu

Cineva vrea să-mi vândă gogoşi şi vreau să verific o problemă.



































Aceasta este eroarea aflată în poziţia 71 în coală (piesa am ţinut-o în mână, având posibilitatea să o examinez). Pe lângă spărtura caracteristică a goarnei din dreapta, clişeul erorii mai prezintă o zgârietură albă, foarte fină, oblică, chiar prin faţa efigiei.


































Aceasta este eroarea din poziţia 28 (şi pe această coală am avut posibilitatea să o examinez). Şi aici clişeul erorii prezintă spărtura caracteristică a goarnei din dreapta, dar nu mai are şi zgârietura albă oblică din faţa efigiei.

Pentru ce vă cer ajutorul este să răspundeţi, în măsura în care cunoaşteţi, la următoarele întrebări:
1. Dacă aţi văzut eroarea cu zgârietura fină, albă, într-o pereche cu marca normală de 5 bani, aceasta fiind ÎN STÂNGA ERORII.
2. Dacă aţi văzut vreo eroare cu aceeaşi zgârietură, dar obliterată.
3. Dacă aţi întâlnit vreo eroare de 25 bani (indiferent dacă are sau nu zgârietura fină, oblică) care să nu prezinte spărtura de la goarna din dreapta, dar să fie în pereche cu o marcă de 5 bani.
4. Dacă aţi întâlnit vreodată o marcă normală de 25 bani (albastră, cu PR, cu filigran "stema mare" sau fără filigran) care să prezinte spărtura caracteristică la goarna din dreapta, la fel ca la eroarea de culoare.

Mulţumiri anticipate celor în măsură să răspundă şi o şi fac, indiferent de modalitate, comentând sau răspunzând pe mail.

6 comentarii:

  1. Nu mi-e mie prea clar ce căutaţi, dar pot să vă spun că am o pereche 25+5, fil PR, obliterată BUCURESTI 5 MAR ..0.. Eroarea prezintă zgârietura puţin oblică din stânga efigiei şi crăpătură în partea de jos a cercului goarnei din dreapta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara, vă cer scuze pentru răspunsul aşa de întârziat. Mă interesa dacă eroarea având acea zgârietură puţin oblică se întâlneşte sau nu în pereche cu o marcă normală de 5 bani, dar marca de 5 bani să fie în stânga erorii şi nu în dreapta.
    Multe mulţumiri, cred că am să vă trimit un mail referitor la postarea Dvs. legată de "Odessa în flăcări".

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze pentru întârzierea cu care vin.
    Am controlat 3 blocuri de 9 și un bloc de 6 și nu este în niciun caz prezentă zgârietura din fața efigiei,atunci când valoarea de 5 bani este în partea stângă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-i graba de pe lume. Dădusem cuiva o schiţă de manuscris, iar "expertul" a încercat să mă "corecteze" pretinzând că "a văzut el aşa ceva". Cum am prostul obicei să nu discut decât cu piesa în faţă, nu iau în considerare (pentru catalogare şi evidenţă) decât piesele de care sunt absolut sigur că există, pentru că e necesar să se corecteze erorile existente în cataloagele noastre de zeci de ani.
    Multe mulţumiri, nici nu cred că există.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua,
    am citit cu interes articolele dvs.
    vreau sa trimit un scan care se incadreaza la pozitia 3 din cerintele dvs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua,
      Pteţi trimite scanul la adresa:
      maxpeter.stampnews(at)gmail.com.

      Ștergere