Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 5 iunie 2011

Falsuri grosolane la "Căişori"

Am mai tratat problema. Scrie şi prin cataloagele mari ce fel de dantelură are această emisiune. Cu excepţia cunoscutului Stanley Gibbons, pentru care nu există diferenţieri la dantelurile executate în linie sau în pieptene (acest lucru îl apreciez însă la Michel - dar cu această editură am alte probleme). Aşa că, dacă un colecţionar nu este specializat sau familiarizat cât de cât cu specificul unei anumite ţări, cele înscrise prin Stanley Gibbons pot induce în eroare.
Uitaţi-vă la seria de mai jos (click pe imagine pentru mărire).


Seria a fost oferită de casa britanică Sandafayre (din această cauză am făcut referire la Stanley Gibbons) la licitaţia din 1 iunie a.c., fiind evaluată la 40-45 lire sterline. Caracterul grosolan al tiparului, plus dantelura grosieră în linie trădează extrem de uşor natura pieselor.

6 comentarii:

  1. interesante lucruri am gasit aici la tine...
    inteleg ca este un blog pentru pasionatii de filatelie deci pentru cunoscatori...dar mi-a placut sa aflu cat de multe lucruri poti vedea tu la un timbru...este frumoasa aceasta idee...si timbrele au un trecut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, acum ştii unde să cauţi dacă te va "prinde" această pasiune...

    RăspundețiȘtergere
  3. sa ma "prinda" nu stiu...dar curiozitatea mea e trezita...asa ca ma voi intoarce la tine :)

    ai un timbru interesant la avatar...despre ce timbru este vorba?despre ce rege?Ferdinand?

    RăspundețiȘtergere
  4. 1893, Carol I, primul timbru dintr-o serie pregătită pentru a fi pusă în vânzare, dar nevândută la poştă (în limbajul mai "curios" al filateliştilor, i se mai spune şi "neemisă"). Modelul face parte dintr-o serie denumită "Spic de grâu", după încadramentul grafic al efigiei regelui.
    Te-aştept oricând în vizită (şi eu te mai "vizitez" din când în când, te citesc cu plăcere)... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur ca treci pe la mine chiar daca nu lasi...urme :)
    cred ca suna caraghios intrebarea mea...dar de ce a ramas "neemisa'" aceasta serie de timbre?

    RăspundețiȘtergere
  6. Până la urmă cei de la poştă s-au hotărât să-i schimbe culoarea, iar din galben-portocaliu a ajuns brun închis. Dar s-a folosit un desen identic. Şi mai sunt câteva cazuri de astfel de "neemise". În 1917, guvernul român a dat comandă în Rusia pentru o serie de timbre cu portretul regelui Ferdinand. A venit războiul, la ruşi au venit bolşevicii la putere, iar timbrele noastre au fost tipărite, dar n-au mai ajuns niciodată să fie vândute la poştă. Ale istoriei valuri...

    RăspundețiȘtergere