Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 21 ianuarie 2013

De la un internat polonez din lagărul de la Târgu Jiu

Ilustrata din imaginile de mai jos a fost recent vândută pe un portal online. Piesa nu este una obişnuită (sau, cel puţin, nu am văzut eu destule piese similare încât să mi se pară ceva mai comună). Puteţi face click pe imagini pentru mărire.


Acest tip de corespondenţe era scutit de plata taxelor poştale, putând fi expediate nefrancate. Cred că descrierea făcută de vânzător este mai bună decât cea pe care aş putea-o face eu, aşa că o voi prezenta pe aceea:

"Picture postcard (uncommon) sent by a Polish military refugee from the camp in Targu-Jiu, Romania (faint cachet of the camp in violet) to a Polish military officer in the Oflag X A prisoner of war camp in Itzehol, Germany on the 1st (?) of October 1940 ('TARGU-JIU * POSTA RURALA* 1 OCT 40' in black). The PPC also bears the 3 Romanian strikes in pink showing the free of charge for the sender: 'C.' in circle, 'NE FRANCAT' and 'Luptator internat/ Bélligérant intérné' (the latter 2 being 'late date' of usage for their type), the German censorship in Vienna, and the German censorship of the P.O.W. camp 'Oflag X A/ 11/ gepruft'. The PPC is in fine condition."

Piesa a fost vândută cu 148 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu