Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 9 ianuarie 2013

Piese interesante ale poştei române din Constantinopol

Cele două plicuri au fost de vânzare pe eBay (oferite de persoane diferite). Mi s-au părut demne de semnalat datorită unor caracteristici ale fiecăruia.

Prima piesă mi-a atras atenţia prin persoana destinatarului şi, după ştampila existentă pe verso, bănuiesc că plicul ar putea fi confecţionat chiar de către marele colecţionar şi apoi autoadresat.
Trebuie să recunosc faptul că mă aşteptam la o "bătaie" mai mare pentru această piesă, dar poate că n-a văzut piesa cine trebuia. Sau poate că actualii colecţionari habar n-au cine a fost Birnbach. Plicul a fost vândut cu 59 dolari, după 8 biduri.

Al doilea plic mi-a atras atenţia prin ştampila utilizată la obliterarea mărcilor supratipărite. În mod obişnuit, ştampila utilizată a fost cea prezentă la prima piesă de mai sus. Acest plic poartă însă ştampila "COSPOLI-CONSTANŢA-BUCURESCI", întâlnită mult mai rar decât cealaltă obliterare.
Plicul a fost vândut cu 58 lire sterline, după 16 biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu