Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 2 ianuarie 2013

Software: FontForge Portable, editor de fonturi open source

Asta îmi place mie la Windows, de când au fost lansate executabilele portabile: poţi încerca un program fără să îl instalezi şi fără să-ţi fie frică că îţi pune cine ştie ce minunăţii în Registry.
De această dată este vorba de lansarea în format portabil a programului FontForge, versiunea 2012-07-31, un editor de fonturi de toată frumuseţea, cu multiple facilităţi, care este complet gratuit, fiind realizat ca software open source.


Programul este un editor vectorial de fonturi, cu valenţe multiple.El permite crearea propriilor fonturi PostScript, TrueType, OpenType, MultipleMaster şi a altor tipuri, inclusiv a fonturilor bitmap. El permite în egală măsură şi editarea (modificarea) fonturilor existente, precum şi exportul fonturilor dintr-un format în altul. Programul suportă şi mai multe tipuri de fonturi pentru Apple MacIntosh.
Cine doreşte să îl încerce sau să îl utilizeze, îl poate descărca gratuit de aici.

Avertisment: acest program este bine să fie folosit de către utilizatorii care ştiu ce fac. Dacă nu sunteţi familiarizaţi cu tehnica creării/modificării fonturilor, nu îl încercaţi pe fonturile instalate în Windows, ci pe fişiere de fonturi separate, salvate pe altă partiţie, deoarece modificarea unui font de sistem poate cauza instabilitatea sistemului de operare, indiferent de versiunea de Windows pe care o utilizaţi.

2 comentarii: