Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Carte poştală suprafrancată

De multe ori am obiceiul să examinez piesele văzute în colecţii sau prin licitaţii din punctul de vedere al tarifului în care se încadrează fiecare. Aşa am făcut şi când am dat pe un portal de licitaţii online peste piesa ilustrată mai jos (click pentru mărire).


Este vorba de o carte poştală maghiară supratipărită cu valoarea în bani româneşti, francată cu mărci din emisiunea "Oradea" şi expediată într-un judeţ situat în Ungaria de Vest (Moson), la graniţa cu Austria.
Am tot încercat să văd dacă aplicarea francaturii suplimentare pe cratea poştală ar fi avut vreun sens la acea dată, dar tariful (extern) pentru o carte poştală simplă era de numai 10 bani.
Francatura suplimentară de 12+10 bani (este şi o marcă porto, neutilizată în mod normal la francarea uzuală) aplicată pe o carte poştală care acoperă tariful necesar numai ea singură nu se poate explica decât printr-o producţie filatelică.
Din păcate, vânzătorul piesei nu a postat şi imaginea celeilalte feţe a cărţii poştale, pentru a vedea dacă există sau nu vreo ştmpilă de tranzit sau de sosire în Ungaria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu