Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 4 octombrie 2012

Ditamai francatura! Dar...

...până la urmă este o piesă filatelică, în ciuda faptului că este circulată prin poştă.


Există pe piaţa filatelică un număr destul de mare de piese din anul 1918, realizate pe plicuri cu adresa preimprimată: "Domnului S. BAYER, 8 Strada Tecuci, GALAŢI". Am văzut destul de multe astfel de piese şi prin licitaţii, şi în colecţii din ţară, şi în colecţii din străinătate. Apreciez că există o cantitate de câteva sute de astfel de piese, purtând diverse francaturi. Marea majoritate sunt circulate local, în Galaţi, dar sunt destule şi expediate în străinătate, în special în Germania.
Cred că este vorba de un negustor al vremii, care a fabricat un număr considerabil de piese în vederea comercializării ulterioare.
În exemplul de faţă, pe plic au fost aplicate de-a valma atât mărci de poştă, cât şi timbre de ajutor, taxe de plată şi timbre porto de ajutor. O astfel de combinaţie nu există la corespondenţele "normale".
Plicul din ilustraţie s-a vândut într-o licitaţie online cu 34 de euro. În opinia mea, nu merită aceşti bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu