Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 8 octombrie 2012

Vechi cartoane filatelice tematice

Perioada interbelică nu este prea bogată în piese tematice, iar în ştampile speciale chiar deloc, acestea numărându-se cam pe degetele de la două mâini. Acesta este motivul pentru care atunci când apar piese cu ştampile deosebite, clienţii nu prea lipsesc. Vă voi da două exemple de piese din 1939, vândute recent pe eBay.

Cartonul realizat cu prilejul meciului de fotbal România-Anglia a fost cel mai adesea francat cu mărci din emisiunea Centenarul naşterii regelui Carol I. Ştampila este oarecum amuzantă, datorită ortografiei vremii, evenimentul fiind înscris sun forma "Matchul de foot-ball". Piesa a fost vândută cu 18 euro (8 biduri).

A doua piesă a fost dedicată concursului hipic internaţional din Bucureşti din iunie 1939. Faţă de cartonul precedent, ştampila utilizată la acest eveniment sportiv are inclus şi un element tematic.
Acest carton a fost vândut cu 22 euro (12 biduri).

2 comentarii:

  1. Interesante piese.Am citit undeva că tată lui Critian Țopescu a participat la concursul hipic internațional amintit mai sus.

    RăspundețiȘtergere