Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 2 octombrie 2012

Legaţiunea română, Constantinopol

Am văzut o ilustrată expediată din Constantinopol la Bucureşti în iunie 1910 dar, din păcate, după încheierea licitaţiei (click pe imagini pentru mărire).


Ilustrata este francată cu o singură marcă de 5 bani Carol I "tipografiate", la fel ca pentru ilustratele expediate intern. Marca a fost obliterată cu ştampila LEGAŢIUNEA ROMÂNĂ - CONSTANTINOPOL, aplicată cu tuş albastru.
Mă aşteptam ca piesa să aibă mai mulţi doritori, dar probabil că francatura compusă dintr-o singură marcă fără supratipar a înşelat "asistenţa" (recunosc, din cauza numărului mare de oferte mi se întâmplă şi mie, uneori trec prea "uşor" peste unele piese, fără să le examinez cu destulă atenţie).
Ilustrata a fost vândută cu (numai) 30 dolari (8 biduri), în ciuda faptului că această combinaţie nu se află printre cele comune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu