Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 25 octombrie 2012

Mâine, la Argyll Etkin

La licitaţia casei britanice programate pentru mâine am văzut două piese interesante pentru colecţionarii români.

Această piesă cred că nu are nevoie de o descriere prea amănunţită. Plicul este francat corect cu 15 bani (5x3 bani) corespunzător tarifului pentru o scrisoare simplă internă, fiind expediat de la bordul ambulanţei fluviale Tulcea-Galaţi la Bucureşti, în august 1900. Pe faţa plicului s-au aplicat trei ştampile figurative tip "vapor" şi este prezentă şi ştampila tip goarnă a factorului poştal cu numărul 67 din Bucureşti.

A doua piesă este una rară, din care nu cred să existe mai mult de 20 pe piaţa filatelică (poate s-or mai păstra prin unele arhive, cine ştie...). Este o foaie de expediţie pentru un colet expediat în 1918 de la oficiul poştal turcesc de campanie din Bucureşti şi poartă pe verso ştampila oficiului turcesc din Alacehir. Vânzătorul spune în descrierea piesei că aceasta este ilustrată în manual, dar nu spune şi care este acest manual (bănuiesc că este unul de ştampile).

2 comentarii: