Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 16 octombrie 2012

Ştampile frumoase din Ardeal şi Bucovina

Vechile ştampile austriece utilizate în localităţile aflate astăzi pe teritoriul României constituie un excelent domeniu de studiu, care rămâne însă din păcate neacoperit de colecţionarii noştri. V-am prezentat câteva piese săptămâna trecută. Am mai dat peste câteva piese frumoase la o licitaţie germană programată pentru sfârşitul acestei săptămâni.

Sibiu

 Orşova

 Cernăuţi

Timişoara

Reşiţa

Dacă veţi ţine cursorul mouseului pe imagini, veţi putea vedea în bara de stare preţurile de strigare, eventual  tipurile pieselor (pentru cei interesaţi).

În mod evident, avem nevoie de un catalog care să cuprindă atât mărcile austriece şi maghiare care au circulat pe teritoriul actual al României, cât şi ştampilele localităţilor unde au existat oficii şi agenţii. Plus celelalte ştampile (cele complementare de serviciu, ştampilele căilor ferate, cele ale staţiilor telegrafice, ştampilele oficiilor ambulante, ştampilele de sosire utilizate în perioada prefilatelică, etc., etc. - sunt destule.
Probabil că ar trebui cuprinse atât mărcile, cât şi ştampilele maghiare utilizate în Ardealul de Nord între 1940 şi 1944.
Este cineva interesat de acest domeniu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu