Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 7 octombrie 2012

Ştampile ale agenţiilor Lloyd

Recent au fost vândute pe eBay două scrisori foarte frumoase, care poartă ştampile ale agenţiilor Lloyd din Principate.

Prima piesă este una excepţional de frumoasă în opinia mea. Ea a fost expediată în 1857 din Brăila la Santa Mavra. Ştampila agenţiei din Brăila mai să spui că a fost desenată, aşa de frumoasă este (cred că până acum aceasta este cea mai clară ştampilă de acest tip pe crae am văzut-o.
Scrisoarea a fost vândută cu 283 dolari (18 biduri).

A doua scrisoare a fost expediată în acelaşi an către aceeaşi destinaţie, dar de data aceasta de la agenţia Lloyd din Galaţi. Ştampila nu este tot aşa de clară ca cea de pe piesa precedentă, dar este complet lizibilă.
Şi această scrisoare a realizat un preţ bunicel, fiind vândută cu 274 dolari (11 biduri).

2 comentarii:

  1. Cu referire la prima imagine :
    Interesant e că până să ajungă la Santa Mavra (Maura), adică Lefkada actuală din Insulele Ioniene, plicul a trecut mai întâi printr-un oficiu poştal din insula Zakynthos, conform ştampilei din stânga sus...Azi insula este renumită ca un paradis turistic...
    O duminică plăcută cu raze de soare calde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveţi dreptate, mi se pare că în Zakintos era ultimul oficiu grecesc spre destinaţie. Ştampila este una pe crae grecii o consideră prefilatelică (la ei perioda mărcilor începe în 1861, abia cu patru ani mai târziu).
      Agenţiile companiei austriece Lloyd nu au utilizat mărci.
      O duminică plăcută vă doresc şi eu!

      Ștergere