Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 2 octombrie 2012

Software: Adobe anunţă Acrobat Pro XI

Cunoscutul producător de software Adobe anunţă lansarea iminentă a noii versiuni XI a pachetului Acrobat Pro.
Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu acest pachet, trebuie să menţionez că nu trebuie confundat cu Reader-ul gratuit care se găseşte pe aproape orice calculator. Pachetul Acrobat Pro este el însuşi o suită puternică destinată generării şi manipulării fişierelor de tip PDF.


Conform comunicatului de presă al companiei, noua versiune permite editarea avansată a fişierelor PDF, modificarea paragrafelor, a imaginilor şi celorlalte obiecte printr-un simplu click şi prin dragging utilizând noua unealtă "Edit Text and Images". Sunt anunţate şi o serie de facilităţi care se adresează în principal utilizatorilor de Microsoft Office (dar care pe mine mă încântă mai puţin, neutilizând softul de tip office decât întâmplător).

Personal, utilizez acest pachet de pe vremea versiunii 2.0 (pe când se denumea "Acrobat Exchange"). Cu timpul a devenit o unealtă indispensabilă lucrului. Începând cu versiunea 5.0 l-am utilizat intens pentru "captarea" unor pagini de internet (inclusiv complexe, dinamice, cu baze de date sofisticate), pentru a-mi crea o arhivă cu cele mai interesante licitaţii pe care le întâlneam pe net.
Prin utilizarea lui Adobe Distiller (unul din programele care fac parte din suita Acrobat) se poate face conversia fişierelor de tip PS în fişiere PDF la calitate profesională, dispunând de posibilitatea alegerii unor setări avansate, care asigură compatibilitatea cu standardele PDF-X recomandate de Grupul de la Gent şi adoptate ca standarde ISO pentru fişiere PDF destinate tiparului profesional.
Începând cu versiunea 8.0 (parte a CS 3), Acrobat Pro a inclus atât de necesarul utilitar pentru preflight, care are o mulţime de setări prestabilite, dar şi modificabile.
Programul Designer, redenumit Live Cycle Designer în versiunile mai noi (nu ştiu cum se va denumi el în noua versiune) poate crea de la zero fişiere PDF complexe de tip formular, care pot include corelaţii şi formule definite cu ajutorul limbajului Java.

Acrobat XI (sau 11) va fi disponibil tot în două "arome" (ca şi versiunea precedentă), Pro şi Standard.
Comunicatul de presă menţionează că noua versiune va fi lansată "în termen de 30 de zile".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu