Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 31 ianuarie 2013

Asta înseamnă concurenţa adevărată

De câteva zile vă tot semnalez piese dintr-o licitaţia care se va desfăşura luna viitoare.
Ei bine, în acea licitaţie se va desface o importantă colecţie de marcă turcească, începând cu piese deosebite din perioada prefilatelică şi continuând cu piese extrem de frumoase din emisiunile Tugra şi Duloz.
În aceeaşi zi de deschidere a acestei licitaţii, o altă casă filatelică europeană importantă, David Feldman, deschide o licitaţie care are ca obiect desfacerea tot a unei colecţii de marcă clasică turcească, prima emisiune - Tugra.
Neputând sta indiferent când aud de perioada clasică din Levant am şi luat-o la "puricat"; mi-a sărit în ochi una dintre cele mai frumoase piese cunoscute la nivel mondial, o adevărată bijuterie a filateliei clasice turceşti şi nu numai, ci şi europene (click pentru mărire).


Este vorba de cea mai mare unitate neuzată cu tête-bêche la marca de 2 piaştri negru pe albastru (prima emisiune Turcia), un bloc de 28 de mărci conţinând 14 perechi întoarse. Este una din piesele de referinţă la perioada clasică a Turciei. Preţul de strigare este pe măsura piesei: "numai" 80.000 euro.

2 comentarii: