Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 16 septembrie 2013

Software: A fost lansată versiunea 10 a QuarkXPress


În cursul ultimului sfârşit de săptămână, Matthias Günther, Senior Product Manager la Quark Software Inc. a anunţat disponibilitatea versiunii cu numărul 10 al pachetului QuarkXPress, cunoscutul software profesional pentru tehnoredactare computerizată.

Cea mai importantă schimbare faţă de versiunea precedentă o constituie renunţarea la web şi interactive layouts şi revenirea la funcţionalitatea dorită de mulţi utilizatori profesionişti, print layouts. A fost păstrată facilitatea App Studio pentru crearea de aplicaţii web HTML 5, fiind în continuare valabile şi opţiunile pentru exportul unui layout de print în mai multe versiuni de eBooks.

Pachetul a fost în mare parte rescris (în special versiunea pentru OS X). O prezentare destul de detaliată a noutăţilor din versiunea 10 poate fi accesată aici.

Sunt disponibile pentru descărcare versiuni trial deplin funcţionale timp de 30 de zile de la instalare atât pentru Windows, cât şi pentru OS X. Dacă sunteţi interesaţi de aşa ceva, puteţi descărca pachetele de instalare de aici:
- pentru Windows (189 MB);
- pentru OS X (279 MB).
Cred că aţi observat "supleţea" kiturilor de instalare, care s-a accentuat considerabil odată cu lansarea noii versiuni.

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nebăgare de seamă am apăsat pe ce nu trebuia.
      Comentariul şters era o întrebare:

      "Pe când o revistă filatelică online?"

      Am de gând aşa ceva, oricum am şi serialul de lecţii privind tehnoredactarea.
      Duminică vorbeam chiar cu un prieten, colecţionar împătimit şi el, dacă n-ar fi cazul să facem o revistă şi pe suport de hârtie (pe mine nu prea mă încântă aşa ceva, cheltuielile sunt mari şi potenţialii contributori lipsesc, iar munca patriotică îmi displace... :D ).
      Cred că timpul liber va constitui criteriul de bază. Să văd pe unde îl găsesc.

      Ștergere
  2. Abia aştept să văd proiectul pus în practică. Dacă totul merge bine, puteţi conta încă de pe acum pe un viitor colaborator în persoana mea! O seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc anticipat!
      Problema rămâne timpul, dacă îl voi găsi.
      O seară plăcută!

      Ștergere