Cele două scrisori descrise mai jos au făcut parte din oferta din 9 septembrie a.c. a casei franceze Lugdunum. Această firmă nu organizează licitaţii în adevăratul sens al noţiunii, ci vânzări la preţuri fixe, adică la fiecare piesă primul ofertant al preţului comunicat adjudecând lotul în cauză.
Dacă vă interesează sistemul, puteţi afla mai multe de pe pagina casei.
Prima piesă este o scrisoare expediată din Bucureşti (oficiul poştal consular austriac) în iulie 1864 la Montpellier, în Franţa. Scrisoarea a fost francată cu 40 soldi - o marcă de 10 soldi şi o pereche de 15 soldi, ambele din emisiunea 1863. Pe verso se disting ştampilele de tranzit din Viena şi Paris, precum şi ştampila de sosire. Scrisoarea a fost expertizată şi însoţită de un certificat semnat de Ferchenbauer. Preţul la care a fost oferită: 600 euro.
La încheierea termenului ofertelor, scrisoarea nu s-a vândut.
A doua piesă este cu adevărat ceva deosebit. Este vorba de o scrisoare expediată în ianuarie 1866 de la Galaţi la Viena. Ea poartă o francatură excepţională pentru aria Levantului: este o francatură tricoloră, dar este în acelaşi timp şi o francatură mixtă, cu mărci din două emisiuni.
Tariful de 20 soldi a fost acoperit prin câte trei unicate de 2 şi 3 soldi (din emisiunea 1863), plus un unicat de 5 soldi (din emisiunea 1864; cele două emisiuni se disting uşor după dantelura diferită).
Utilizarea acestei combinaţii demonstrează faptul că oficiul austriac din Galaţi nu dispunea la acea dată de suficiente mărci de 5 soldi, iar cele de 10 şi 15 soldi se pare că lipseau.
Scrisoarea este datată la interior, fiind lizibil în antetul mesajului anul "866".
Piesa a fost oferită la preţul de 4.000 de euro, dar nu s-a vândut.
Aşadar, dacă sunt cumva amatori pentru vreuna din cele două piese, poate contacta firma în cauză.
Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn't
RăspundețiȘtergereappear. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyhow, just wanted to
say excellent blog!