Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 30 septembrie 2013

Pseudoeseuri la "Efigii"

Am mai scris despre aceste aşa-zise eseuri. Pe pagina colegului Mats Bluckert ("Romanian Stamps Collectors page") aceste piese sunt de câţiva ani prezentate drept "bogus souvenir sheets" (vezi emisiunea Efigii - Forgeries & bogus).
În ciuda acestui lucru, tot sunt destui amatori care aruncă o grămadă de bani pe aceste producţii. Repet ce am mai scris şi în articolele anterioare: aceste piese nu sunt realizate cu clişeele originale, ele nu au caracteristicile originalelor şi nu există niciun exemplar certificat drept original.
Cu câteva săptămâni în urmă, mai multe loturi de astfel de "eseuri" au fost oferite pe eBay de către un negustor din Olanda. Trebuie să vă spun că a fost "bătaie" pe ele (sic!). Loturile le puteţi vedea mai jos, în numele fişierelor fiind înglobate preţurile finale realizate şi numărul de biduri. Ţineţi mouse-ul pe imagini şi le veţi vedea pe bara de stare, jos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu