Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 3 septembrie 2013

Trei piese de potenţial interes

La licitaţia cu numărul 119 a firmei Württembergisches Auktionshaus programată pentru ziua de 6 septembrie a.c. am remarcat câteva piese mai frumoase. În cadrul ofertei se mai pot găsi, în afara celor semnalate mai jos, mai multe piese clasice austriece circulate în Ardeal şi Banat, dar cele mai multe au mai fost prezentate şi la licitaţii anterioare, nefiind vândute.

Aceasta este o scrisoare nefrancată expediată în vara anului 1854 de la Bucureşti la Paris. Pe faţă se distinge ştampila antet a negustorului Manoah, iar destinatari sunt fraţii Rothschild. Scrisoarea a fost dezinfectată (în descriere nu se menţionează unde, la ce punct sanitar - este posibil să fie vorba de carantina de la Turnu Roşu. Preţ de strigare: 100 euro.

Cele două blocuri de câte patru mărci au fost oferite ca loturi separate. Ele sunt (pentru cei care nu le-au recunoscut) erorile de culoare de la emisiunea "60 ani vârstă ai regelui Ferdinand" din 1926. Fiecare din cele două blocuri are un preţ de strigare de câte 400 euro. La prima vedere preţul pare foarte ridicat, în condiţiile în care unicate neuzate au fost vândute pe eBay cu sume cuprinse în intervalul 80-100 dolari. Numai că cele două blocuri sunt - în această stare, neuzate fără şarnieră, şi din colţurile de coală - cu adevărat rare. Cu toate acestea, nu cred că îşi vor găsi vreun amator în licitaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu