Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 7 iunie 2013

Uzuale vândute la grămadă

Am observat pe un portal de licitaţii online ceea ce am scris în titlu: un lot mai puţin obişnuit nu prin cantitate, ci prin modul în care se păstrează mărcile. Este vorba de un lot de o sută de coli comerciale, fiecare a câte o sută de uzuale Mihai, din diverse emisiuni. În imaginea postată se pot distinge cam din ce emisiuni sunt mărcile respective (nu sunt valori-cheie, în orice caz; click pentru mărire).


Lotul a fost vândut cu 168 dolari (după 7 oferte). Mă îndoiesc că el a fost achiziţionat pentru studiu, ci mai degrabă pentru realizarea de sortimente "colorate" cu mărci ieftine. La acest preţ (excluzând cheltuielile cu ambalatul şi cele poştale), preţul mediu pe bucată se ridică la 1,68 cenţi. La preţul acesta nu prea găseşti altceva, din nicio ţară.
Vânzarea în orice condiţii duce la devalorizare. Pentru doi marafeţi câştigaţi de acest vânzător, alţi posesori ale aceloraşi mărci sunt puţin mai săraci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu