Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 29 iunie 2013

Capete de bour la o casă de licitaţii franceză

La licitaţia casei Roumet din 4 iunie a.c. (de fapt cred că a fost ofertă la preţuri fixe de genul "primul sosit - primul servit") au fost oferite mai multe piese clasice româneşti, printre care şi două exemplare din prima emisiune Cap de bour, un 54 parale obliterat şi unul de 108 parale neuzat. Ambele au defecte, nesituându-se printre piesele de top.


Unicatul obliterat de 54 parale poartă o ştampilă JASSY MOLDOVA 12/8 albastră, având un aspect frumos. El a fost însă oferit la numai 500 de euro (să nu mai îmi spună cineva că prima emisiune este inaccesibilă).


Marca de 108 parale are mai multe defecte, dar în ciuda acestui lucru, Roumet a stabilit un preţ de 33.500 euro (în opinia mea fiind exagerat de ridicat, char dacă piesa are o "faţă" foarte frumoasă). Este posibil ca preţul foarte ridicat să fi fost impus de proprietarul piesei.

2 comentarii:

 1. Buna seara !
  Cred ca v-a inselat privirea !
  A avut un pret de plecare de 3500 € , si a fost vanduta cu 8050 €
  Daca sunteti amabil , se cunoaste tirajul marcii de 5 b. 'Expozitia generala' cu supratipar SE ,spt. rasturnat ?
  Va multumesc ,
  Eugen

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E posibil, trebuie să verific (bănuiesc că de 108 parale e vorba).
   Nu se cunosc tirajele de la varietăţi, dar nu cred că este prea rară, deoarece am văzut vreo cinci bucăţi numai anul acesta.

   Ștergere