Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 16 iunie 2013

Piesă vândută cu un preţ interesant

Blocul din imaginile de mai jos (click pentru mărire) a fost recent vândut pe un portal online cu un preţ care mie, unuia, mi s-a părut atipic.


Este vorba de un bloc de 36 de timbre de ajutor (aşa-numitul timbru de ajutor pentru mobilizaţi) din 1915, considerat drept un precursor al timbrelor de ajutor introduse în acelaşi an, cu obligativitate la francare pe unele corespondenţe poştale interne.
Acest timbru însă are o utilizare discutabilă pe corespondenţă, mai mulţi specialişti fiind de părere că el practic nu a circulat.
Piesa din imagini prezintă o particularitate: pe spatele gumat, partea stângă a blocului are un abklatsch relativ bine vizibil. Piesele cu abklatsch nu sunt rare, ele fiind relativ des întâlnite în colecţiile specializate.
Acum câţiva ani, un bloc asemănător (dar cu un abklatsch mai pronunţat, dacă mai ţin eu bine minte) a fost oferit la o licitaţie mare cu un preţ mai mic decât cel la care a fost oferit blocul acesta, dar a rămas nevândut. Ei bine, de data aceasta, piesa ilustrată a fost vândută cu 305 dolari (după numai 2 oferte). Dacă nu a avut loc vreo mânărie (acum nu se mai poate verifica, deoarece sunt mascate ID-urile cumpărătorilor), preţul realizat este unul atipic de-a dreptul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu