Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 7 iunie 2013

O varietate mai târzie

Piesa despre care este vorba a fost oferită într-o licitaţie online.


După cum se vede, este vorba de o pereche orizontală a mărcii de 11 lei brun dn 1951 (Expoziţia tehnică industrială) la care lipseşte dantelura orizontală.
Din punct de vedere tehnic, o astfel de varietate n-ar avea cum să apară, deoarece în mod normal această emisiune este dantelată în pieptene, nu în linie. De curiozitate, am măsurat lăţimea intervalului dintre cele trei linii verticale de dantelură. Ele sunt dispuse la distanţe egale. Cu o observaţie însă, în timp ce liniile de dantelură de la mijloc şi din dreapta sunt perfect verticale (le-am măsurat), cea din stânga are un unghi de circa 0,6 grade faţă de celelalte.
În opinia mea, există două posibilităţi: ori la această emisiune există şi dantelură în linie (necatalogată, precum se întâmplă la destule emisiuni din perioada respectivă), ori s-a jucat cineva cu vreo maşinuţă de dantelat, realizând "eroarea" din marca nedantelată. Din păcate, neavând acces la piesa respectivă, nu mă pot pronunţa, dar am considerat niemrit să semnalez problema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu