Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 6 iunie 2013

Ştampile frumoase ale Levantului austriac pentru agenţia din Constanţa

Piesele au fost vândute acum vreo două luni pe un portal de licitaţii online. Mi-au plăcut cum au fost păstrate, mai ales că nu sunt nişte piese prea comune.
Dacă vreţi să vedeţi preţurile cu care au fost vândute, ţineţi mouse-ul pe imagini şi priviţi bara de stare a browserului.


Aceasta este cea mai comună ştampilă utilizată la Constanţa, de către agenţia Lloyd. Prima dată s-a aplicat în albastru, prin 1861, apoi s-a aplicat numai cu cerneală neagră, până în 1872. Ştampila se cunoaşte inclusiv aplicată pe scrisori fără mărci, pe scrisori nefrancate sau francate cu marca locală DBSR, transportate pe calea ferată Cernavodă-Constanţa, dar şi pe scrisori francate cu mărci ale Levantului austriac (cu nominalul exprimat în soldi).


O a doua ştampilă din Constanţa, utilizată numai în 1872 (din cât se cunoaşte). Este o ştampilă mult mai rară, iar preţul la care a fost vândut fragmentul (215 dolari) este foarte mult subevaluat, în opinia mea. De altfel, principalele cataloage de ştampile nu o cotează direct, ci îi atribuie un grad de raritate exprimat prin "R".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu