Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 8 iunie 2013

De aceea e frumoasă filatelia

Nu pot să îmi închei "inventarul" făcut prin licitaţiile "mari" fără să vă mai arăt două piese (de fapt două loturi) care au făcut parte din oferta licitaţiei cu numărul 25 a casei Christoph Gärtner.


Primua piesă este o marcă "spic" de 15 bani (tipul I, planşa I, după "urma" filigranului lăsată pe faţă, vizibilă în tipar, este o marcă cu filigranul PR III mijlociu (cel foarte subţire, pe hârtia groasă, netedă, cartonată). Cum s-o fi dantelat coala respectivă, habar n-am! (de fapt cam bănui, existau deja colecţionari pe vremea aceea). Ştampila cu goarnă a oficiului central din Galaţi este una comună, curentă pentru acea perioadă.
Micul fragment a fost oferit pentru 120 de euro.

 Al doilea lot îl constituie "erorile" de la prima emisiune M.V.i.R. (ocupaţia germană în România în Primul Război Mondial), care au numai supratiparul noii valori (aplicat la tipografia din Germania), fără a mai avea şi supratiparul casetă (aplicat la Bucureşti, la Fabrica de Timbre). Dacă te uiţi mai bine la perechi, constaţi cu uimire că au seriile HAN corecte, aşa cum sunt ele înscrise în cataloagele Michel mai vechi, din perioada interbelică. Tare aş vrea să îmi explice vreun expert german care eliberează certificate pentru celelalte serii HAN ale mărcii de 25 bani cum stă situaţia în realitate. Şi tare aş vrea să ştiu şi sursa după care experul Mikulski scrie în certificatele eliberate de el pentru aceste erori că există câte patru coli!
Uite, de aceea este frumoasă filatelia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu