Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 5 decembrie 2012

Postclasice româneşti vândute "vrac"

Am văzut zilele trecute câteva oferte interesante pe eBay, toate aparţinând unui negustor britanic. Nu este prima dată când oferă astfel de loturi, el vânzând mai demult loturi asemănătoare de mărci "Vulturi", precum şi de uzuale "Ferdinand".
Vă arăt câteva din ofertele sale.

Lot de mărci de 15 bani "Perle" (35,50 lire sterline, 6 biduri).

Lot asemănător, 15 bani "Perle" (44 lire sterline, 18 biduri).

Lot de mărci de 1½ bani şi de 3 bani "Cifra în patru colţuri" (20,50 lire sterline, 3 biduri).

Lot de mărci "Cifra în patru colţuri", combinat (48,50 lire sterline, 14 biduri).

Lot asemănător cu cel anterior (20,50 lire sterline, 5 biduri).

Toate aceste loturi constituiau un excelent material de studiu (nuanţe, hârtii, danteluri, defecte tipice de tipar, ştampile, planşe). Aranjate şi descrise corespunzător de către un colecţionar cu cap, acestor loturi li s-ar fi putut multiplica valoarea poate chiar şi de trei-patru ori (în funcţie de materialul găsit acolo). Din păcate, aşa-zişii colecţionari de astăzi urmăresc aproape în totalitate câştigul cât mai mare şi cât mai rapid, în detrimentul oricărei încercări de studiu. Chiar cu riscul de a da de pomană piese excepţionale.
În zilele care urmează am să vă dau un astfel de exemplu, cu o piesă descoperită într-un lot luat de la un aşa-zis colecţionar căruia îi e frică că vine apocalipsa şi rămâne cu timbrele pe cap (tot n-am înţeles ce-ar mai face cu banii în această situaţie!?).

2 comentarii:

  1. O mica comoara as putea spune!
    Imi pare rau ca nu am reusit sa particip si eu la licitatie din lipsa de fonduri. Visam de mult la un asemenea material... Cu siguranta norocosul sau norocosii care au achizitionat loturile de mai sus vor gasi piese foarte interesante in amalgamul de marci, insa din pacate, nu cred ca vom putea sa ne bucuram alaturi de ei de descoperirile facute...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, nu ne vom putea bucura, decât dacă vom vedea că începe să scoată la vânzare piese selectate din aceste loturi.

      Ștergere