Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 6 decembrie 2012

Clasicele "merg" bine

Am selectat câteva piese oferite în ultimele două săptămâni pe portalurile de licitaţii online, piese care s-au şi vândut. Sunt interesante realizările obţinute pentru fiecare.

Un unicat de 40 parale cu ştampilă roşie, cu margini late pe trei laturi a obţinut 137 euro (19 biduri). Marca aparţine unui tiraj intermediar, deoarece nu apăruse încă defectul caracteristic la litera "P" de jos.

Tot un unicat de 40 parale aflat pe un mic fragment, cu ştampilă completă "Fokschani Moldova" a obţinut 127 dolari (16 biduri). În ciuda frumuseţii ştampilei, marca are cadrul orizontal superior atins.

Un unicat de 80 parale cu margini late, pe fragment cu ştampila "Franco Tekoutch" aproape completă este vedeta acestui episod: piesa a trezit destul interes din partea doritorilor, realizând un preţ final de 360 dolari (22 biduri).

Această pereche neuzată cu tête-bêche la marca de 6 parale 1862 (se distinge la marca de sus o urmă de şarnieră) a obţinut 92 euro (14 biduri).

Fragmentul de mai sus este destul de spectaculos (provenind de la o scrisoare recomandată, înseamnă că este doar una din mărcile aflate pe acea piesă). Marca este tăiată în cadru pe latura superioară, dar pe fragment se găsesc trei ştampile complete ("Franco Jassy" şi "Recepisse" cu tuş albastru, respectiv "Bucuresci" cu agrafă simplă cu tuş roşu). Fragmentul a fost vândut cu 76 euro (15 biduri).

Tot din marca de 30 parale 1862, blocul de patru mărci a fost vândut cu 115 euro (14 biduri).

Din aceeaşi marcă, o frumoasă pereche orizontală pe fragment, cu două amprente complete ale ştampilei "Franco Kahul" a fost vândut cu 154 euro (25 biduri).

În final, un lot cuprinzând două blocuri de câte patru mărci din emisiunea 1864 a obţinut un preţ final de 129 dolari (26 biduri).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu