De mai mulţi ani strâng imagini care reprezintă oficii poştale sau sedii ale poştei de pe întregul teritoriu actual al României, dar şi din regiunile care au făcut parte din România în perioada interbelică.
Cele mai multe imagini pe care am reuşit să le găsesc provin de pe cărţile poştale ilustrate (deşi acest subiect se pare că nu prea a fost pe placul editorilor de ilutrate, numărul lor fiind totuşi mic).
Astfel de imagini se pretează foarte bine pentru ilustrarea oricărei lucrări de istorie a poştelor.
Unul din exemplele la care mă refer este şi ilustrata de mai jos (click pe imagini pentru mărire), utilizată în 1933.
Vreau sa te intreb : cartile postate vechi au vreo valoare daca nu au timbru si nu e scris nimic pe ele? Banuiesc ca nu....
RăspundețiȘtergeresau daca au timbru contemporan si scriitura contemporana dar sunt mai vechi?
Au valoare, dar aceasta depinde de doi factori: vechimea, respectiv subiectul prezentat (indiferent dacă au sau nu timbre). Dacă nu au timbre, sunt urmărite de cartofili. Dacă au şi timbre, atunci sunt urmărite şi de cartofili, şi de filatelişti. Cele generale sunt mai puţin căutate sau deloc (dacă sunt recente). Sunt însă subiecte mai "rare", care sunt căutate: litografiile vechi, scene rare cum sunt inundaţii, incendii, cutremure (Doamne fereşte!), personaje istorice sau artistice care nu au fost mult fotografiate, trenuri, vapoare... Sunt mai multe subiecte interesante (cu condiţia să mai fie şi vechi; cele de acum doi ani sau de acum zece ani nu prea interesează pe nimeni). Doar dacă au vreun timbru frumos (să-l decupeze şi să-l spele de pe fragment).
ȘtergereMultumesc pentru clarificari Max :)
ȘtergereO duminica frumoasa
Cu cea mai mare plăcere Hapi, oricând! :)
Ștergere