Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 11 decembrie 2012

Ştampilă care m-a pus în încurcătură

Scrisoarea de mai jos (mai precis cred că este vorba de un fragment mai mare, sau piesa a fost îndoită nenatural) am văzut-o mai demult într-o licitaţie. Nu a fost vândută, iar proprietarul a postat-o pe eBay (dar se pare că nici acolo nu a avut prea mult succes, ea rămânând în continuare nevândută, dar listată într-un magazin online).


Nu reuşesc să-mi dau seama cărei unităţi ar putea aparţine ştampila aplicată cu tuş violet. E posibil să fie o ştampilă rurală. Anul nu este vizibil în ştampilă, dar după aspectul piesei o bănuiesc a aparţine ori perioadei postclasice, ori unui interval scurt de timp după anul 1900.
Ştie cineva de unde este ştampila?

UPDATE

Le mulţumesc pentru ajutor celor care mi-au răspuns pe Facebook la întrebare.
Cred că este vorba de "OFICIUL POŞTAL PECHEA" (la acea dată în judeţul Covurlui), deschis în decembrie 1888, cu funcţionare neîntreruptă până la ocuparea judeţului de către trupele străine, pe timpul Primului Război Mondial.
Nedumerirea mi-a fost provocată de modelul atipic al ştampilei.

2 comentarii:

  1. Aproape sigur este vorba de localitatea PECHEA, din fostul judeţ Covurlui (se vede o terminaţie în stânga : "luiu" de la "Covurluiu", azi această comună mare e în jud.Galaţi.
    Se pare că data e martie 1911...
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulţumesc foarte mult. Tocmai publicasem "update"-ul.
      Numai bine vă doresc şi eu!

      Ștergere