Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 19 decembrie 2012

Capete de bour din a doua emisiune, falsificate

Recent, ID-ul bandera_41 de pe eBay (înregistrat în Germania) a postat la vânzare cel puţin două piese din a doua emisiune Cap de bour, care erau categoric falsuri (şi încă din categoria celor de slabă calitate, pe care un ochi cât de cât avizat le poate deosebi imediat).

Primul exemplar, un 40 de parale obliterat (evident, cu ştapila la fel de falsă ca şi marca), a reuşit să îl vândă (63 euro, 16 biduri). Am tot postat piese originale în recenziile anterioare din licitaţii, nu aveţi decât să vă convingeţi singuri de existenţa diferenţelor mari de clişeu.

Al doilea exemplar, un unicat neuzat de 80 parale, nu respectă nici el caracteristicile originalului. Spre norocul potenţialilor colecţionari interesaţi, preţul mare de plecare al falsului (355 euro cu tot cu cheltuieli) i-a descurajat. Este posibil ca acest exemplar să fie repus la vânzare peste o perioadă, aşa că vă recomand să vă păziţi buzunarul de o investiţie neinspirată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu