Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 29 decembrie 2012

Acumulări semnificative de clasice româneşti (2)

Al doilea episod al miniserialului, al doilea lot de clasice. De această dată, este un lot conţinând numai mărci Carol cu favoriţi din emisiunile 1868 şi 1870.
Nici de această dată nu voi face nicio remarcă privind componenţa lotului, decât că nu am văzut niciun fals.
Lotul a fost oferit în sistem BuyItNow pentru suma de 700 euro.

Vouă ce piese v-au plăcut din acest lot?

3 comentarii:

 1. sal
  cele 4 valori cu stampila gratar dublu mi-au atras atentia ca sa nu zic ca miau sarit in ochi
  1 stampila este perfecta ca la catre ca sa zic asa cel putin din ce se vede
  din punctul meu de vedere pb ar fi tusul utilizat stiu ca sa folosit la un singur oficiu postal si asta cred ca era iasi poate gresesc ?
  orcum eu stiu ca tusul a fost negru si ceva nuante de negru dar din ce vad cele 4 au o nuanta de albastru si nu cred ca la un singur oficiu sa se fi utilizat 2 tusuri diferite sau da ?
  o sa mai caut ceva articole poate ma lamuressc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Grătarul dublu s-a folosit numai la oficiul din Iaşi, cam 2 ani şi o lună (dată timpurie cunoscută: 1 aprilie 1869; dată târzie cunoscută: 5 mai 1871).
   La Iaşi nu s-a folosit pentru ştampile o singură culoare de tuş în această perioadă, ci mai multe. Dovadă: chiar în acest lot sunt mărci cu ştampile Iaşi cu agrafă atât negre, cât şi albastre.

   Ștergere
  2. da am gasit una albasta la o pereche de 18 bani

   Ștergere