Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 3 decembrie 2012

De la Craiova la Pesta, în 1840

Scrisorile prefilatelice expediate din Muntenia în afara principatului nu sunt deloc comune, mai ales cele din această epocă. Iată încă un exemplu de o astfel de piesă, vândută recent pe eBay de către un colecţionar sau comerciant maghiar.


Scrisoarea nu poartă niciun fel de ştampilă poştală (click pentru mărire). Ea a fost expediată (conform adnotării existente în colţul drept inferior) din Craiova, în 1840, la Pesta.
Probabil că parcursul scrisorii a urmat drumul obişnuit pentru trimiterile de acest fel (am mai prezentat cel puţin o piesă asemănătoare, dacă îmi aduc bine aminte), de la Craiova trecând graniţa în imperiu pe la Orşova. În apropierea localităţii de pe Dunăre, scrisoarea a "trecut" printr-o dezinfectare, unde a primit şi sigiliul de ceară roşie, rămas aproape intact.

Scrisoarea a fost vândută cu 295 dolari (4 biduri), preţul final obţinut sprijinind afirmaţia mea de mai sus privind raritatea piesei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu