Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 17 decembrie 2012

Azi n-am chef de scris. Ce ne facem?

Mi s-au adunat câteva cârduri de probleme pe care doream să le abordez, dar mi-a plecat cheful.
Am avut un an destul de aglomerat, la birou tocmai mi-am terminat treaba şi am intrat într-o perioadă când parcă simt lipsa presiunii şi când apare destinderea care urmează când ştii că ţi-ai bifat sarcinile. Aşa că m-am gândit la o discuţie mai liberă, fără timbre (mă rog, fără descrieri şi imagini), fără licitaţii şi alte alea.

Mi-am dat comandă pentru un calculator nou. Aveam de gând să încep redactarea finală a catalogului (sau cel puţin a primului volum) şi ar fi nimerit să o fac pe o "sculă" nouă, să mai aştept puţin.
Până va veni "monstrul", voi mai aranja biblioteca de imagini.Tot sortând la ele, mi-am dat seama cât de multe lucruri se pot scrie. Din păcate, autorii de până acum au mers pe principiul "cărţile din cărţi se face", gândindu-se fiecare nu ce informaţii utile ar putea introduce, ci cum să facă să nu-l acuze vreun predecesor că i-a furat "opera".

Vin Sărbătorile. Nu ştiu cum, dar parcă nu mai am cheful de altă dată. Parcă odată cu adunatul anilor pe răboj, apare şi blazarea. Facem mereu acelaşi lucru.

În altă ordine de idei, plimbându-mă pe nişte situri de anunţuri dau peste doi indivizi care se laudă că fac evaluări la colecţii de mărci poştale. Am ochit un bucureştean şi îi trimit un mail. "Dom-le, am vreo două clasoare cu timbre, vă pricepeţi?" "Da, desigur (îmi răspunde el), sunt membru în corpul tehnic al evaluatorilor!" "Hai, nu spuneţi! Dar cu timbrele, de când vă ocupaţi?" "Păi ce mare lucru să faci un tabel şi să aduni valoarea din listele de preţuri?" (te pomeneşti că o fi unul din ăia care tot caută pe Nea Gogu «download liste de preţuri»). "Hai dom-le că m-aţi lămurit. Da' patalama pentru timbre aveţi de undeva?" "Nu, da' de ce-mi trebuie, că în lege nu se spune de aşa ceva, doar figurez în tabloul naţional".
Nu cred că trebuie să vă mai spun că am dat puţin din buze (mai mărunt...). Uite-aşa se umple filatelia de specialişti, mânca-i-ar tata de evaluatori înscrişi în tabelul corpului naţional al evaluatorilor. Am toată stima pentru profesia de contabil. Dar unii sunt de-a dreptul şi de-a latul... Poate că cineva ar trebui să-i pună puţin la punct, să stea în banca lor dacă n-au experienţa şi pregătirea necesară. Am prevăzut că aşa se va întâmpla, atunci când a apărut pacostea de lege (am scris desprea ea aici şi aici).
L-am întrebat pe individ dacă îşi asumă şi răspunderea juridică pentru evaluare. Ei, de atunci nu mi-a mai răspuns la niciun mail.

Nu ştiu ce altceva să vă mai spun acum. Mi s-a golit capul de orice idee.

21 de comentarii:

  1. Deci anul asta te poti relaxa putin, ai fost harnic si ti-ai cam terminat sarcinile :)
    O sa vezi ca cheful de sarbatori apare si el candva, pe ici pe colo. In Ro,mie mereu mi se intampla asta, nu si in Germania :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te miră dacă-ţi spun că te cred, nu? :))

      Ștergere
    2. mrrr. Nu pot sa cred ca mi-a disparut comentariul
      Azi am fost sa vad targul de Craciun. M-au innebunit astia cu carnatii lor.

      Ștergere
    3. N-a dispărut! (sau dacă ai făcut alt comentariu, nu am găsit nimic în "coada" de la "moderare").

      Şi la mine s-a lăsat cu pofte. A mea doamnă a făcut azi cârnaţi şi i-a lăsat la uscat. Miroase peste tot numai a usturoi! :)))))

      Ștergere
  2. Vorba tatălui lui Turambar: de-a dreptul pur și simplu!

    RăspundețiȘtergere
  3. ţara în care toţi au impresia că se pricep la toate, dar de fapt ştiu...nimic.
    ce să faci? relaxează-te, că-i numai bun timpul pentru aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai spun inca o data.Acest blog(sau puteti face altul) ar trebui sa fie platit(chiar daca pentru o suma modica) pentru volumul de informatie filatelica pe care il ofera.
    Presupun ca multi confrati de pasiune nu prea apreciaza dorinta dumneavoastra de a impartasi cunostintele(acumulate in urma unor studii asidue,si a unei munci colosale) cu noi cei care suntem novici si nepriceputi intr-ale filateliei.VA MULTUMIM si va doresc toate cele bune. Sunte-ti de NEPRETUIT (pentru mine cel putin)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca Google mi-a sters comentariul pe care voiam sa-l las,asa ca sunt nevoit sa scriu altul(nu ca celalalt era cine stie ce,doar ca aminteam ca acest blog este o mana cereasca pentru cei care vor sa se relaxeze cu o lectura cu adevarat interesanta) asa ca va doresc toate cele bune.
    Sper sa am bucuria sa citesc acest blog pana la adanci batraneti.Adica peste cel putin 35 de ani.Sa va dea Dumnezeu sanatate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-a şters comentariul, era la "moderare" şi n-am mai intrat pe blog până acum de aseară (şi astăzi o să fac o "pauză", trebuie să-mi reinstalez sistemul pe calculatorul de lucru).
      Mulţumesc frumos pentru apreciere şi pentru urări. După Sărbători s-ar putea să o mai răresc puţin cu blogul, pentru că vreau să mă ocup de catalog şi nu voi mai avea timp pentru amândouă.
      Chestia cu plata este tare relativă.

      Colecţionarii sunt recunoscuţi pentru zgârcenia lor (n-am mai povestit până acum, dar ştiu colecţionari din alte ţări care sunt plini de bani şi care nu vor să-şi facă abonament la revistele locale de specialitate, preferă să le tragă la xerox... :D :D ).

      Ștergere
  6. Tipul nu ți-a mai răspuns ?
    Poate își caută răspunderea juridică :)!
    Sărbători fericite îți doresc,multă,multă sănătate și numai bucurii,împreună cu cei dragi!
    Îți mulțumesc mult,din toată inima,pentru documentatele tale articole publicate în decursul anului ce se încheie în curând! Să-ți fie anul viitor mai bun și încărcat cu satisfacții în tot ceea ce vei face !
    Sănătate Peter !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îşi mulţumesc tare mult Sergiu!
      Îţi doresc şi eu multă, multă sănătate. Îţi doresc să ai Sărbători minunate împreună cu toată familia!

      Ștergere
  7. un pic de relaxare e binevenita, mai ales ca din cate mi-am dat seama ai fost tare harnicut anul asta. cat mai e, un pic. si daca trecem sanatosi de 21 ne asteapta un nou an plin si surprinzator. am dat eu in boghi..:P
    apropo, pe 21, cam la ce ora e sfarsitul? :))))
    zi faina!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce oră, pe 21? Habar n-am! Cred că au uitat să ne dea raportul... :))))))

      Nu de-aia n-am avut chef, n-are absolut nicio legătură. Simt că am obosit, pur şi simplu.
      Zi faină, Geanina!

      Ștergere
  8. Max,
    S-a umplut tara de distepti, evaluatori, experti, ghicitori in timbre. Ce sa mai spun. Federatia de specialitate trebuia sa ia atitudine si sa isi impuna proprii experti. Din pacate, somnul natiunii ..... lasa loc sobolanilor sa perpetueze si sa dea peste cap adevaratele principii. Asta'i tara in care traim. Din pacate si prostia unora favorizeaza perpetuarea smecherasilor astora. Vezi de treaba pe mai departe, scoate cataogul si cine vrea o evaluare adevarata va sti sa aprecieze. Restul, turma de fraieri sa apeleze la cine vor ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil că ai dreptate.
      La urma urmei, totuşi nu este decât o pasiune pentru mulţi, nu poţi cere tuturor să fie profesionişti, asta este.

      Ștergere
  9. Cu specimene ca "expertul" de mai sus ajung la concluzia că e mai bine să nu avem case de licitaţii deoarece vor fi nişte şmecherii de mă doare capul doar când imi imaginez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astfel de indivizi nu vor putea niciodată să deschidă o astfel de firmă, deoarece pur şi simplu nu dispun de cunoştinţele necesare.

      Ștergere
  10. E drept ca parca uneori e o monotonie in tot ce facem inlcusiv in lucrurile legate de sarbatori . Eu zic sa lasi spiritul Craciunului sa te cuprinda si sa te bucuri de perioada de liniste de la munca :D Eu trebuie sa recunosc ca ma simt ca un copil mic cand se apropie Craciunul :D Iuhhuuuuuu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puţin-puţin începe să mă "prindă" şi pe mine, numai la gândul că de vineri intru oficial în vacanţă! Hihihi!!!... :D

      Ștergere