Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 20 februarie 2013

Fiindcă tot am pomenit de poşta bulgară...

...m-am gândit să vă arăt şi ilustrata de mai jos (click pe imagini pentru mărire). Ea a fost oferită zilele acestea tot pe eBay. Am mai semnalat în articolele mai vechi piese oarecum asemănătoare, habar n-am dacă nu cumva a mai fost şi această piesă, dar mai bine o pun de două ori decât să o "scap", deoarece mi se pare importantă.

Ilustrata pare a fi expediată din Bucureşti, conform textului aparţinând expeditorului, cel cu neagră verzuie (click pe imagine pentru mărire). Ea a fost expediată nefrancată. Există o singură ştampilă poştală, cu textul VOENNA POŞTA şi data 29 VII 917 (jos parcă se mai vede un "B" chirilic (o fi oare "Bucureşti"?). E posibil ca ştampila aceasta să nu fi fost aplicată în teritoriul ocupat, ci pe undeva prin Bulgaria (nu mă pricep la ştampilele bulgăreşti), dar dacă este totuşi o ştampilă utilizată în România ocupată?
Ştampila roşie este o ştampilă de cenzură bulgărească, pe care se distinge cuvântul "Sofia".
Dacă ştie cineva ce ştampilă este aceea, îl rog să nu ezite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu