Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 28 februarie 2013

Carte poştală cu răspuns plătit, circulată în ambele sensuri

Astfel de piese nu sunt tocmai comune, am văzut cartea poştală din imaginile de mai jos acum câteva zile pe eBay (din păcate după încheierea licitaţiei). Click pentru mărire.

Cartea poştală a beneficiat de o francatură suplimentară de câte 4 lei pe fiecare faţă. Ea a fost expediată în septembrie 1939 din Bucureşti în Germania, la Gera, fiind returnată câteva zile mai târzie primului expeditor, odată cu răspunsul cuvenit.
Întregul poştal a fost vândut pe o sumă nesemnificativă, în ciuda rarităţii acestui tip de piese (sunt destul de puţini colecţionarii care ştiu cu ce "se mănâncă" aşa ceva).

3 comentarii:

  1. Interesant modul in care a fost lipita marca . Aceeasi pozitie pe ambele fete. Nu s-a dorit acoperirea inscrisului. Acest lucru ma duce cu gandul ca expeditorul nu era " strain " de cartofilie . Poate sunt carcotas .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Explicaţia cred că este în altă parte. Aproape sigur mărcile au fost aplicate de către aceeaşi persoană (ori de către oficiantul de la care a fost cumpărată cartea poştală, ori de către expeditor).

      Ștergere
  2. Daca se poate astept o parere despre Semnalarile postate azi . Multumesc .

    RăspundețiȘtergere