Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 13 februarie 2013

O colecţie de 140.000 de dolari

Am frunzărit ieri catalogul licitaţiei casei americane Cherrystone planificate pentru luna viitoare. Am văzut foarte multe lucruri interesante, printre care şi câteva colecţii extrem de frumoase, acumulări care se pot vedea o dată la mulţi ani.
Acesta este şi cazul unei colecţii de mărci poştale britanice, axate pe perioada 1840-1959. Obiectul colecţiei: mărcile poştale neuzate britanice, plus o colecţie de scrisori. Să te apuci să colecţionezi Anglia veche în stare neuzată nu-i de ici, de colo, din două motive: raritatea pieselor (mai ales a celor din perioada veche şi a clasicelor), respectiv cotele foarte mari ale mărcilor neuzate (pentru aşa ceva îţi trebuie bani, nu glumă).
Conform descrierii şi imaginilor asigurate de către casa de licitaţie, colecţia începe chiar de la prima emisiune, plecând de la vestitul Penny Black neuzat. Există destule rarităţi în această colecţie, nu mai vorbesc de frumuseţea unor scrisori. Există multe mărci cu nominale mari, în şilingi şi lire (aşa ceva se găseşte destul de greu şi obliterat, nu mai vorbesc de neuzate).


Mai sus (click pe imagini pentru mărire) puteţi vedea două planşe cu plicuri Mulready foarte frumoase.
Colecţia a fost frumos aranjată pe foi de album împărţite în cinci volume. Pe lângă acestea, mai există alte două volume cuprinzând piese clasice neuzate aranjate pe planşe! (de mulţi ani n-am mai văzut aşa ceva nici la obliterate).
Dacă doriţi să vă clătiţi ochii, am pregătit un fişier PDF (14 MB, nici măcar nu e prea mare) în care am pus câteva zeci de imagini mai sugestive. Îl puteţi descărca de aici.
Colecţia va fi licitată public, preţul de strigare plecând de la 140.000 dolari americani.

2 comentarii:

  1. Scrisori vechi decorate handmade nu se găsesc? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În colecţia asta, nu. Dar există prin alte licitaţii unele deosebit de frumoase, mai ales americane şi britanice.

      Ștergere