Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 18 februarie 2013

Colecţionarii generau trafic poştal

Mai mereu dau peste piese provenite sau expediate de la/de colecţionari. Mi-am făcut obiceiul de a le semnala pe cele care mi se par mai frumoase, pentru că fac parte din istoria noastră până la urmă.


Cartea poştală de mai sus (click pe imagini pentru mărire) a fost expediată în 1902 din Piatra Neamţ de către Ad. Ceprezaru, colecţionar român, revistei germane Internationale Ansichts-Postkarten u. Briefmarken Zeitung din Köln, solicitând un număr semnal.


Acesta este un plic comercial, expediat de către o firmă filatelică (Filatelia Szecsi din Bucureşti) unei alte firme filatelice (Toledo Stamps Company) aflate peste Ocean, în Statele Unite (din păcate mărcile sunt defecte, dar nu pentru ele am prezentat plicul)..

De multe ori astfel de trimiteri poştale ne redau o imagine destul de clară a activităţii pe care colecţionarii o desfăşurau şi care nu rezultă întotdeauna din presa şi anunţurile vremii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu