Când văd cum sunt tranzacţionate timbrele româneşti la preţuri de nimic, în cantităţi industriale, mă apucă pandaliile. Dar există o cauză pentru această situaţie: prostia ăluia care le-a vândut iniţial!
Este vorba de un pachet (la propriu) de coli de timbre pentru asistenţa socială de 25 bani negru. Şi nu e vorba de câteva coli sau câteva zeci, ci de sute! Oferta a fost postată de curând pe eBay de către un negustor britanic care a tot oferit cantităţi de mărci poştale şi de timbre româneşti. Cu miile!
Nu dau niciun link către oferta în cauză, deoarece nu doresc să-i fac publicitate.
Fără îndoială că în acest pachet se găseşte suficient material pentru studiu (mai ales că am descoperit, recent, că acest timbru a fost imprimat cu cel puţin trei planşe diferite).
pentru unii oameni nimic nu valorează ceva... apoi regretă, dar este prea târziu.
RăspundețiȘtergereNu..., pentru unii foamea e aşa de mare, încât sunt în stare să îşi vândă şi cămaşa de pe ei. Ca să aibe cu ce să-şi cumpere o juma' de răchie...
ȘtergereSalve Max !
RăspundețiȘtergereAcest lot este prezent pe e bay de vreo luna jumate , a mai fost bidat dar probabil nu s-a ajuns la suma dorita de vanzator. Acum este prezent din nou.
Dupa opinia mea ar merita cel putin 150 de euro .
Din câte ştiu, nu a fost acesta, ci alt lot, mult mai "subţire". Lotul acesta conţine 100.000 de bucăţi.
ȘtergereDar ce spuneţi si de românaşii noştrii de pe okazii care incearcă să vândă un timbru cu valoare de catalog 2 euro ,de 150 de ori mai mult adica 300 de euro sau 1500 lei!
RăspundețiȘtergereSi totul cu poze adică dovezi...:))
Chiar azi am dat de acest individ căutând timbre elveţiene .
Probabil scopul este tot vestita răchie.
http://www.okazii.ro/timbre-straine-1901-1950/2-timbre-uzate-20c-30c-nr-167-168-dantelura-11-3-4x11-3-4-upu-elvetia-1924-a56958055
Tentativa de înşelătorie (în afara faptului că este infracţiune prevăzută în Codul Penal) contravine şi termenilor şi condiţiilor impuse de portal utilizatorilor săi. Plecând de la acest lucru, astfel de vânzători trebuie reclamaţi pentru a li se închide conturile.
ȘtergereLotul semnalat este evident catalogat eronat. Acea fotografie cu un odontometru de doi bani nu are nicio valoare, decât pentru un eventual fraier. Catalogul Michel menţionează la marca de 20 centime (varianta cu dantelura rară) că pe latura lungă dantelura are 24 de dinţi, iar ce-i în poză nu are decât 23 de dinţi (fiind varianta ieftină).
Omul îşi dă şi numele după câte văd. Uitaţi-vă şi ce calificativ are (88,89%), pe eBay i s-ar fi blocat contul. Cine are probleme cu el n-are decât să-l reclame.
Vroiam să vă intre dar am uitat:La marca de 20 centime parcă există şi un al treilea tip cu 22 dinţi pe latura lungă,cu dantelura 11 3/4-11 1/2.Parcă am văzut mai demult un asemenea timbru.Sau se poate să mă fi inşelat?
ȘtergerePractic nu sunt tipuri, ci variante de gumaj. La dantelura cu 23 de dinţi pe latura lungă sunt variante cu gumă albă, galbenă sau verzuie. La dantelura cu 24 de dinţi pe latura lungă, la marca de 20 de centime se cunosc doar câteva exemplare obliterate (deci nu se ştie pe ce fel de gumă sunt).
ȘtergereDin câte ştiu, nu există cu 22 de dinţi pe latura lungă (poate doar redantelate de cineva, dar în cataloagele elveţiene nu apare aşa ceva).
Salut
RăspundețiȘtergereDupa parerea mea,trebuie sa-i multumim celui care le vinde, pentru ca da posibilitatea unor oameni cu adevarat interesati de studiul lor sa le cumpere.Oricum,sper ca va ajunge pe maini mai bune.
O seara buna
Ca să "perii" o sută de mii de mărci la modul profesionist îţi trebuie câţiva ani... :)))
ȘtergereS-a vândut... cu 314 USD. Sub preț. Era pentru un muzeu... Ce mă bucură este că cele 100.000 de timbre se întorc în România. Cred că nu greșesc în privința persoanei cumpărătorului.
RăspundețiȘtergereMi-am îndemnat câteva cunoştinţe să le ia, dar nu a fost niciuna interesată din păcate.
ȘtergereVânzătorul era britanic, preţul final a fost (dacă mai ţin bine minte) de vreo 205 lire sterline, la care se adaugă probabil şi preţul expediţiei (pachetul are câteva kilograme).
Acest lot era superb sa stea in Muzeul National Filatelic Roman. Din pacate se pare ca acolo nu functioneaza un serviciu pentru astfel de achizitii muzeistice valoroase. Am avut imboldul primar sa-l achizitionez, dar mai apoi mi-am dat seama ca nu am cum sa-l pun in valoare. Locul lui este asa, sigilat si la pachet intr-un muzeu. Pentru studiu, din pacate vanzatorul a specificat ca toate timbrele sunt lipite intre ele, deci asta ar fi insemnat distrugerea sigiliului si a pachetului, dezlipirea timbrelor, si .... Si apoi, un articol si cateva reporturi intr-un exponat la care se vor uita doi, trei, mai interesati si gata. Mai mult nu are sens sa spun.
RăspundețiȘtergere